22Zoals jullie weten zijn wij sinds begin van het jaar bezig met de voortreffelijke Geest en deze maand hadden wij het over vertrouwen… misschien denk jij door dit woord alleen al te lezen ‘oh dat is makkelijk, ik vertrouw’.
Ik ga een test met jou doen en jij kan zelf concluderen of je vertrouwt of niet.
Wat zijn jouw reacties wanneer iets tegen valt?
Wat is jouw reactie wanneer de dichtstbijzijnde persoon naar je toe komt, met alleen maar negatieve woorden?
Wat is jouw reactie wanneer alles tegenvalt en niet loopt hoe jij wil?
Misschien zeg je “maar ik geloof”. Vergis je niet, het geloof is iets en vertrouwen is iets anders, want de ene dag kan je niveau van geloof heel hoog zijn en de andere keer laag, net als een grafiek. Vertrouwen is anders, je vertrouwt wel of je vertrouwt niet. Je kan niet zeggen “ik vertrouw een beetje”.
‘Kijk naar Abraham’ luidt het woord van God, maar niet alleen omdat hij de vader van het geloof is. Dit ook, maar niet alleen dat, want hij vertrouwde ook. Ik geloof dat een ieder het verhaal van Abraham kent, Abraham wachtte heel lang voordat hij zijn zegen ontving. De bijbel zegt dat hij tegen hoop op hoop geloofde, dat is vertrouwen. Wanneer de jaren voorbij gaan en alles om je heen indiceert dat het niet zal lukken, maar je niet naar de omstandigheden kijkt, en wel kijkt naar waar je wil zijn en vertrouwt, dan zal het gebeuren.
Wees eerlijk tegen jezelf, want jouw eerlijkheid doet je een actie ondernemen of niet. Misschien is deze maand tot nu toe negatief voor jou en viel alles tegen, maar als je jouw vertrouwen legt op God en gelooft dat Hij Zijn beloftes waar kan maken, zal alles tegen kunnen zitten, maar niets zal jou tegen kunnen houden.
Onze volgende dienst vindt plaats op zaterdag 20 augustus om 18.00 uur aan de Fruitweg 4, maar zal ook in de andere UKGR Centra te volgen zijn via een livestream.
Dit jaar is niet het jaar van kleine veranderingen, dit is het jaar van transformaties. Kom en neem deel aan de zelfhulp dienst en aan de transformaties binnen in jou, vertrouw!
Wij wachten op jou.