sexoefe1 – Bisschop, gebaseerd op uw ervaring als een getrouwde man van God, wat zou een man moeten doen als zijn vrouw weigert om intiem met hem te zijn? Vooral wanneer de man bekeerd is, maar zijn partner niet.

Antwoord:
De Heilige Geest is een gids voor de ware gelovigen. Ik betwijfel dat u geen oplossing zult vinden wanneer u Hem aanroept met uw gehele kracht. Het zal echter heel moeilijk zijn om weerstand te bieden als Zijn aanwezigheid er niet is.
2 – Bisschop, wat moeten weduwen die een actief seksleven gehad hebben doen als zij werkelijk van iemand hebben gehouden, maar nu zijn ze alleen? Ze kunnen en willen niemand anders hebben, omdat ze niet van iemands zouden kunnen houden. Ze willen liever alleen blijven en een rustig leven met God leiden.
Er zijn echter momenten wanneer er sterke seksuele verlangens opkomen, een ware kwelling, een oorlog tegen de vleselijke behoeftes. Ik zou zelfs zover willen gaan om te zeggen dat het een fysieke behoeftes is (aangezien ze al een actief seksleven hebben gehad), ze denken aan masturbatie, wat een manier van opluchting is, maar ze denken dat het een zonde is tegenover God – een conflict tussen het verstand en de vrees voor God. Zouden zij, met dit alles, moeten blijven lijden? Wat moeten ze doen bisschop? Wat adviseert u? Ik zal op uw antwoord wachten.
Antwoord:
Mijn mening is dat als een weduwe of weduwnaar verkiest om alleen te zijn en een rustig leven met God te lijden, waarom zou hij/zij dan trouwen? Waarom zou u problemen zoeken als u er geen heeft?
“Indien zij zich echter niet kunnen beheersen, laten zij dan trouwen. Want het is beter te trouwen dan van begeerte te branden” (1 Korintiërs 7:9) NBG ’51.
Maar wees niet overbezorgd om de intieme problemen op te lossen, zodat u niet door een duivelse haak gevangen zal worden in een huwelijk dat van de hel komt.
Problemen zullen altijd bestaan. U zult er één vandaag oplossen en morgen zal er een andere opkomen. Let op om niet panisch naar oplossingen te zoeken en het geloof voor de behoudenis te negeren!
“Dit heb Ik tot u gesproken, opdat gij in Mij vrede hebt. In de wereld lijdt gij verdrukking, maar houdt goede moed, Ik heb de wereld overwonnen” (Johannes 6:33) NBG ’51.
3 – Bisschop, tot de dag van vandaag ben ik geen enkele ongetrouwde man tegengekomen die in staat is om de verleidingen van een vrouw te weerstaan en ongedeerd te blijven. Het is makkelijk voor degenen die getrouwd zijn om te zeggen: “Je dient weerstand te bieden!” “Je dient te wachten!”. We leven in een kleurvolle wereld, een wereld vol van niets… Wat is het geheim om deze verleidingen voor eens en voor altijd te overwinnen? Kan iemand zijn of haar ervaringen als een vrijgezelle persoon delen? Ik heb hulp nodig.
Antwoord:
U zult deze persoon ook nooit ontmoeten. Wat de behoudenis van de ziel betreft is het echter beter om onder een koude douche te leven dan uw goede geweten te verontreinigen en uw geloof te neutraliseren.
Wanneer een persoon uit het water en de Heilige Geest geboren wordt, bestaat er niets beters dan om de Bijbel te lezen om elke seksuele opvlieging te wissen.
Bovendien, “…God is getrouw, die niet zal gedogen, dat gij boven vermogen verzocht wordt, want Hij zal met de verzoeking ook voor de uitkomst zorgen, zodat gij ertegen bestand zijt” (1 Korintiërs 10:13) NBG ’51.
NB: er is geen enkele manier dat u op deze wereld kunt leven zonder beproevingen mee te maken. Of u nou vol bent met de Heilige Geest of niet, het maakt niet uit, beproevingen zullen er altijd zijn, tot de dag dat wij sterven.
4 – Bisschop, ik ben niet in staat om mijn trouw te blijven aan mijn verbond met God. Ik kan niet eens een trouwe tiendegever van het Huis van God blijven. Help mij.
Jeane Castro
Antwoord:
Belijden dat u niet in staat bent om trouw te blijven aan uw verbond met God toont dat u het niet als belangrijk hebt beschouwd in uw leven.
Jeane, als u zweterig, vies en stinkend bent, kunt u dan, het nemen van een douche, uitstellen tot een later tijdstip?
Ik betwijfel dat u, als u sterft van de honger, uw maag kan doen wachten tot een later tijdstip.
Hetzelfde geldt wat de Behoudenis van de ziel betreft. Er is geen enkele manier dat u het op een laag pitje kunt zetten voor een later tijdstip.
Dus wanneer u zegt dat u niet in staat bent om uw verbond met God te behouden, dan komt dat omdat het niet zo belangrijk voor u is geweest als alle andere dingen.
Als u op deze manier blijft denken, dan zult u nooit behouden worden.
Dat God jullie zegene,
Bisschop Edir Macedo