homem-706x432“En mijn rechtvaardige zal uit geloof leven…” (Hebreeën 10:38).
Vanaf het moment dat wij accepteren om de Here Jezus te volgen is alles – ECHT ALLES – wat wij veroveren, en dient alles, door het GELOOF te zijn. Ik heb het over het Abrahamisch geloof, dat elke soort emotie verwerpt en handelt het verstand of de intelligentie.
Abraham offerde Isaak niet omdat hij bewogen werd door een “emotioneel geloof”, maar door een geloof dat volledig onttrokken was van emotie, en bekleed met intelligentie, want Degene die beloofde om hem te compenseren heeft nooit nagelaten, laat nooit na en zal nooit nalaten om Zijn beloften te vervullen (Hebreeën 10:23). Daarom “gebood” God om te kijken naar Abraham.
“Aanschouwt Abraham, uw vader (door het Geloof)…”(Jesaja 51:2)
De reden dat velen de Heilige Geest niet ontvangen, ondanks dat het de overheersende Wil van God is, komt omdat er sprake is van veel emotie wanneer ze Hem zoeken. Er zijn mensen die lijken te smeken, heel veel huilen en God “gevoelig” proberen te maken. Resultaat: Ze ontvingen de Heilige Geest nooit!
De Heilige Geest wordt, zoals alles in ons leven, “veroverd” door het geloof.
Wanneer u geld wilt opnemen van uw rekening door middel van een cheque, en u weet dat u genoeg geld op uw rekening heeft, hoeft u de medewerker niet te “smeken” om u het geld te geven. U laat simpelweg de cheque zien op de toonbank, toont wat identiteitsdocumenten (als dat vereist is) en de medewerker geeft u het geld. Klaar! Zonder emotie en zonder de noodzaak om de medewerker te overtuigen om u hetgeen te geven dat u toebehoort.
Nou, de Heilige Geest is een belofte en profetie! God wil u Zijn Geest geven. Is er enige twijfel?
Wat hebben wij nog meer nodig dan het GELOOF in deze belofte en profetie?
Dus, wanneer de man of vrouw van God op het Altaar zegt: “Ontvang de Heilige Geest”, ontvang Hem dan, door het GELOOF.
Met dank aan: bisschop Randal Brito