Quando-tudo-esta-indo-por-agua-abaixoMisschien zullen deze woorden u opvrolijken, alles dat is wat u nodig heeft.
(Het kan zijn dat u in de beste fase van uw leven bent en niet veel motivatie nodig heeft.
Als dit het geval is, deel deze boodschap dan met de mensen die het nodig hebben. Bedankt.)
Er zijn goede redenen om uw hoop te vernieuwen en er zeker van te zijn dat er betere dagen zullen komen. Hier zijn er 5:
1. Alles gaat voorbij. Het leven gaat door. U heeft één zekerheid in het leven en dat is dat alles verandert. Vind de kracht om te onthouden dat de situatie niet eeuwig zal duren. Niets blijft hetzelfde.

“ja, dan zult gij de moeite vergeten, eraan denken als aan water dat is weggevloeid” (Job 11:16).

2. Wat u niet doodt, maakt u sterker. Elke keer dat ik door moeilijkheden ga, kom ik er sterker uit. Goede leraren komen vaak vermomd als problemen.

“Gij hebt wel kwaad tegen mij gedacht, maar God heeft dat ten goede gedacht” (Genesis 50:20).

3. Wat u doodt wordt een gunst voor u. Oké, er zit een addertje onder het gras. Dit artikel is alleen bestemd voor u als u weet waar uw ziel naartoe zal gaan na de dood. Zoals Paulus bijvoorbeeld, die zei:

“Want het leven is mij Christus en het sterven gewin” ( Filippenzen 1:21).

4. God beloofde het en Hij kan niet liegen: het zal nooit meer zijn dan u kunt verdragen. Misschien denkt u of voelt u dat het niet zo is, maar de waarheid is dat u deze blokkade kunt confronteren. Sterker nog: u kunt hem overwinnen. Uw problemen zullen nooit groter zijn dan u.

“Gij hebt geen bovenmenselijke verzoeking te doorstaan” (1 Korinthiërs 10:13).

5. Focus zich op wat u kunt doen en niet op wat u niet kunt. Er wordt veel energie in het leven verspild als u zich zorgen maakt over de dingen die u niet kunt doen of veranderen. Doe wat u kunt en vergeet wat u niet kunt! In plaats van zich te vullen met angst, gebruik die energie dan om uw best te doen. Leg daarna uw hoofd op uw kussen en laat de rest, het onmogelijke, over aan God.

“wees niet afgunstig, dat sticht louter kwaad” (Psalm 37:8).

Wilt u meer motivatie ? Lees deze vijf punten dan opnieuw, maar dit keer hardop. Vraag me niet waarom, maar het werkt.
Bisschop Renato Cardoso