Fam_van_Rijn02Van vernietiging naar ware geluk
* Twee verschillende mensen die allebei in een gebroken gezin opgroeiden. De innerlijke leegte die zij voelden, kon door niets en niemand worden vervuld. Pijn en verdriet hebben ze allebei gekend, maar daar kwam op een dag verandering in.
Ik groeide op als enig kind. Mijn vader was een legerofficier en mijn moeder had haar eigen sieradenzaak.
Ik kwam niets te kort, maar toch was ik niet gelukkig. De relatie van mijn ouders was heel slecht omdat mijn vader meerdere keren overspel pleegde. Ik zag van kinds af aan constante ruzies en dit had een vernietigend effect op mij.Uiteindelijk kwam het tot een echtscheiding en brak ons gezin. Om te vluchten voor de pijn begon ik dagelijks pillen, marihuana, alcohol, cocaïne, maar vooral crack te gebruiken. Dit deed ik ongeveer vier jaar lang.
Toen mijn moeder op een nacht niet kon slapen, zag zij het TV programma van de UKGR en zodoende besloot zij om daar naartoe te gaan. Zij nodigde mij uit om ook mee te komen. Er was daar zoveel kracht en positieve energie, dat ik op de eerste dag dat ik daar kwam meteen de kracht ontving om met mijn verslavingen te stoppen. Het klinkt misschien vreemd, maar het is waar! Ik ontving ook vrede en de leegte die ik in mijn binnenste droeg, werd vervuld met blijdschap.
Uiteindelijk is ook mijn vader naar de UKGR gekomen. Ik kreeg de kracht om weer aan mijn toekomst te werken en behaalde mijn diploma als advocaat. Ik had echter een grote angst om voor mijn liefdesleven te strijden, omdat ik veel slechte voorbeelden om me heen zag. Maar ik vond de juiste man en, hoewel we in het begin moeilijkheden ondervonden, is de situatie veranderd door mijn geloof te gebruiken en niet te accepteren dat mijn huwelijk zou falen. Ik ben in alle opzichten gelukkig.
Ted: Sinds jongs af aan heb ik me nooit gelukkig gevoeld. Ik groeide op in een gebroken gezin en voelde me als het buitenbeentje. Ik bouwde een Fam_van_Rijn03muur om mij heen en liet niemand in mijn hart toe. Ik had het gevoel dat ik niet goed genoeg was, daarom had ik altijd de drang om te presteren. Maar ondanks alle successen die ik behaalde, voelde ik me toch leeg en depressief. Mijn liefdesleven was ook rampzalig. Ik had twee relaties van zeven jaar, maar die mislukten allebei.
Vanwege mijn verleden en de leegte die ik in mijn binnenste meedroeg, had ik last van bindingsangst, omdat ik bang was dat ik toch verlaten zou worden. Toen ik Fabata leerde kennen, introduceerde ze mij aan de UKGR en hoewel ik geen gelovige achtergrond had, ben ik toch met haar meegegaan. De dingen die daar besproken werden waren heel simpel, duidelijk en praktisch en omdat het mij aansprak, besloot ik om de gebedskettingen te volgen.
Door te volharden en mij te baseren op de adviezen en counselingen, begon ik veranderingen in mijzelf op te merken. Ik begon me rustiger en vrijer te voelen, kon  ‘s avonds weer goed slapen en ik was in staat om me helemaal over te geven aan mijn vrouw.
Ik heb ook geleerd om te vechten voor mijn financiële leven en zie vooruitgang. Ik werk op een betere plaats en vanwege het feit dat ik me goed voel, ben ik mijn werk ook beter gaan uitoefenen en qua inkomen gaat het ook beter.
Sinds ik naar de UKGR kom is mijn leven vele malen vooruit gegaan.
Ted en Fabata van Rijn