VrouwHet is algemeen bekend dat wij, vrouwen, geïnteresseerd zijn in alles dat met schoonheid te maken heeft. Het bewijs hiervan is dat wij constant vrouwen magazines lezen, dagelijks talkshows bekijken en het internet doorzoeken voor leerzame video’s en blogs die tips en trucs bevatten. Dit gaat snel in het universum van een vrouw.
Vanwege het grote verlangen om bij te blijven bij de al bepaalde schoonheidsidealen wordt de grootste moeite gedaan. Velen besteden tijd, en geld (soms brengen zij zelfs hun gezondheid in gevaar), maar desondanks bereiken zij niet de tevredenheid.
Het aantal vrouwen dat plastische chirurgie ondergaat is aan het toenemen en zoveel anderen zouden hier en daar wat willen veranderen. De enige reden dat ze het nog niet hebben gedaan is omdat zij het zich niet kunnen veroorloven.
Ik heb niets tegen veranderingen en het verlangen om zich goed te willen voelen, maar de mate van hun ontevredenheid en wat zij bereid zijn ervoor te doen doet mij schrikken. Is de reflectie die zij in de spiegel zien werkelijk zo vreselijk?
Wat wordt nou werkelijk als mooi gezien in een vrouw?
Ik wil graag praten over een schoonheid die de tijd niet kan stelen, een creditcard niet kan aanschaffen en niet beërfd wordt in uw DNA; maar het is volledig beschikbaar voor hen die investeren in meer dan het fysieke, om werkelijk mooi te worden.
Ik stel voor dat u deze korte lijst tot het eind leest, omdat het wat punten noemt die vrouwen van iedere leeftijd lelijk en onelegant hebben gemaakt, ondanks hun schoonheidsinvesteringen.
Het is het niet waard om te zoeken voor de nieuwste mode en make-up trends als u niet weet wat de correcte manier is om zich te gedragen en een gepast leven te leiden.
Vloeken: Als deze woorden goed waren, dan zouden ze niet gecensureerd worden op TV, wat trouwens ook weinig effect heeft, omdat ze steeds uit de mond van mensen komen die geen betere manier kunnen bedenken om te communiceren;
Hard spreken en lachen: Naast het feit dat het indiscreet is, stoort het ook degenen rondom u en zorgt het ervoor dat zij negatief naar u kijken;
Kauwgom kauwen: Als u het woord kauwen zegt, is het alsof u het irritante geluid kunt horen van iemand die eindeloos kauwt/smakt, er zijn zelfs sommigen die bellen blazen. Dit gedrag is compleet begrijpelijk voor een kind of een tiener, maar dit wordt de vrouw die elegant wil zijn niet aangeraden.
Geen gepaste houding aanhouden tijdens het lopen en zitten: Het is nutteloos om zich als een prinses te kleden als u meer laat zien dan nodig is wanneer u gaat zitten, u uw beha bandjes laat zien, teveel decolleté toont…
Bazig zijn: Vrouwen die zo zijn hebben vaak de neiging om anderen te kleineren. Het enige wat ertoe doet is wat zij denkt, voelt of wilt. Aan het eind zal zij alleen en ellendig zijn.
Ouderwets: De wereld verandert drastisch. Toen onze ouders jonger waren werden projecten een maand van tevoren gepland. Vandaag willen mensen de dingen “gisteren” zien gebeuren. Maar er zijn vrouwen die niet eens proberen deze veranderingen bij te houden. Zij staan erop dat zij leven volgens het verleden, ze zijn er trots op dat ze niet weten hoe dit of dat werkt en ze schamen zich niet eens om het feit dat ze geen e-mail hebben. Dit is helemaal niet goed!
Afhankelijk zijn van anderen: Ze zijn onzeker wanneer het gaat om beslissingen nemen. Ze weten niet hoe iets zelf te doen en er zijn ook anderen die hun verantwoordelijkheden op anderen afschuiven;
Er ontbreekt inhoud: Ze houden niet van lezen, leren of investeren in hun intelligentie. Wat zij zeggen is het niet waard om op te slaan want het voegt helaas niets toe;
Zwak en gevoelig: Wat voor nut heeft het om een mooie, maar fragiele vrouw te zijn? Als iemand iets tegen haar zegt op een harde manier, pruilt ze en huilt ze… Wie kan dit uitstaan?
Deze lijst, die de schoonheid van een vrouw saboteert kan langer worden, toch? Misschien heeft u al gezien dat u in één van deze punten een fout in uzelf herkende.
Rustig maar, als u alles heeft gelezen tot hier, dan is dat omdat u wilt veranderen. Verlangen dat gepaard gaat met actie en discipline is alles wat er nodig is om een sterke en elegante vrouw te worden. Een vrouw die niet in staat is om lelijke dingen te doen, zelfs niet tijdens de moeilijkste situaties. Natuurlijk stopt u nooit met leren en ontwikkelen, dus blijf standvastig in deze uitdaging!
Met dank aan: Núbia Siqueira