Dokters, tandartsen, ingenieurs, advocaten, leraars, architecten en allerlei andere professionals moeten een universitaire diploma hebben. Maar wat kwalificeert hun om die specifieke carrière te beginnen? Hoe worden ze professionals?
Hun kwalificaties komen van de wetenschappelijke en technische theorieën die zij leren. Dokters worden deskundig in de medische kennis, advocaten ontvangt deskundig wat betreft de wet, ingenieurs worden weer deskundigen van constructies enz…
Dit betekent dat elk professional dient te luisteren en daarna te praktiseren wat hem werd geleerd, afhankelijk van het beroep dat hij heeft gekozen.
Wanneer wij naar een mooie brug of wolkenkrabber kijken, kunnen we niet vergeten dat achter elke mooie architectuur er veel professionals zijn die werden opgeleid en getraind door naar woorden te luisteren. Niets meer dan woorden.
Toen ze die woorden in praktijk zetten, begonnen wonderen te gebeuren.
Stel u zich voor wat zou gebeuren als u het Woord van God in praktijk zou zetten.
Stel u zich voor wat zou gebeuren als u het in uw dagelijks leven zou toepassen.
Als mensen deskundig zijn om steden, vliegtuigen en schepen te creëren en de zieken te genezen door de woorden die zij hoorden in praktijk te zetten, stel u zich dan voor wat zij kunnen bereiken als zij het Woord van God in praktijk zetten.
Denk er over na!
Een professioneel heeft een goede academische basis nodig. Maar om instrumenten in Gods handen te zijn, hoeft u alleen maar het altaar op te gaan en daar te blijven. De rest doet Hij wel…
“Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, wie in Mij gelooft, de werken, die Ik doe, zal hij ook doen, en grotere nog dan deze, want Ik ga tot de Vader” (Johannes 14:12) NBG 1951.
Bisschop Edir Macedo