De Vasten van Daniël is gebaseerd op het voorstel dat beschreven staat in hoofdstuk 10 van het boek van Daniël, in de Bijbel. Gedurende 21 dagen, besloot Daniël om te vasten, zodat hij gunst, wijsheid en begrip van God kon verkrijgen.
Vandaag de dag zijn, onder de dingen die onze gemeenschap met God het meest storen, alle vormen van seculiere informatie en vermaak die ons constant bombarderen. De Here Jezus zei vaak “Wie oren heeft, die hore!” (Matteüs 13:9NBG ’51). En dat is precies het doel van het voorstel van de Vasten van Daniël: onze oren te openen om de stem van God te kunnen horen.
De Vasten van Daniël begint op 13 augustus (en eindigt op 2 september).
Het Voorstel van de Dagelijkse Taken
Wij willen u uitnodigen om aan een speciaal voorstel deel te nemen gedurende deze Vasten. Dit voorstel zal u helpen om het maximale te profiteren van deze 21 dagen en te groeien in alle gebieden van uw leven.
Wij zullen hier, vanaf 13 augustus, elke dag vijf taken plaatsen die te maken hebben met de vijf gebieden van uw leven: geestelijk, gezondheid, relatie, financiën en ontwikkeling. (Deze taken zijn dezelfde taken die we hebben gedaan bij de voorgaande Vasten van Daniël. Ook al heeft u deze taken de vorige keer al gedaan, dan heeft u de gelegenheid om hetgeen u heeft geleerd voort te zetten).
Waarom dit voorstel?
Omdat zoals het bij de vasten van voedsel niet alleen draait om niet te eten, het bij de Vasten van Daniël niet alleen draait om te stoppen met het absorberen van seculaire informatie en vermaak. Het vasten vereist onthouding, maar ook acties die u zullen helpen om uw doelen te bereiken.
Het doel van de Vasten van Daniël is om uw leven in het algemeen te versterken en u voor te bereiden om met volle kracht te beginnen.
Hoe deel te nemen?
Bezoek elke dag deze pagina gedurende de Vasten en klik op de link van die dag (de links staan hieronder). De taken zullen, normaal gesproken, geplaatst worden vóór 18u op de voorgaande dag, zodat u tijd heeft om zich voor te bereiden voor de volgende dag. U kunt de taken op uw computer bekijken (in PDF formaat) of ze uit printen, zodat u ze met u kunt meenemen. Lees de instructies van elke dag vóórdat u ze uitvoert.
Een vriend
Wilt u een vriend uitnodigen om deel te nemen aan dit voorstel samen met u? U kunt iemand motiveren om deze taken samen met u uit te voeren.
Commentaar
Het kost u minder dan een minuut om een paar zinnen van commentaar hier achter te laten waarbij u schrijft over uw ervaringen van de taken die u elke dag uitvoert. Dit helpt u te reflecteren over hetgeen u leert en helpt de andere deelnemers wanneer ze over uw successen en uitdagingen lezen over hoe u de taken voltooit. Dus laat uw commentaar aub achter! Wees ook zo vrij om ideeën te delen en anderen te motiveren.
De Vasten van Daniël – DE TAKEN
Klik hieronder om uw taak te lezen.
1. Vasten van Daniël: Taak van de eerste dag
2. Vasten van Daniël: Taak van de tweede dag
3. Vasten van Daniël: Taak van de derde dag
4. Vasten van Daniël: Taak van de vierde dag
5. Vasten van Daniël: Taak van de vijfde dag
6. Vasten van Daniël: Taak van de zesde dag
7. Vasten van Daniël: Taak van de zevende dag
8. Vasten van Daniël: Taak van de achtste dag
9. Vasten van Daniël: Taak van de negende dag
10. Vasten van Daniël: Taak van de tiende dag
11. Vasten van Daniël: Taak van de elfde dag
12. Vasten van Daniël: Taak van de twaalfde dag
13. Vasten van Daniël: Taak van de dertiende dag
14. Vasten van Daniël: Taak van de veertiende dag
15. Vasten van Daniël: Taak van de vijftiende dag
16. Vasten van Daniël: Taak van de zestiende dag
17. Vasten van Daniël: Taak van de zeventiende dag
18. Vasten van Daniël: Taak van de achttiende dag
19. Vasten van Daniël: Taak van de negentiende dag
20. Vasten van Daniël: Taak van de twintigste dag
21. Vasten van Daniël: Taak van de eenentwintigste dag