bpAfgelopen maandag, tijdens de Avond van het Financiële Succes, heb ik de volgende vraag gesteld aan degenen die aanwezig waren.
“Wat zou makkelijker zijn voor God: alles opnieuw maken (hemel, aarde, zon, sterren, maan, etc) of het leven van één persoon transformeren?”
Normaal gesproken zouden wij zeggen dat het makkelijker is om het leven van één persoon te transformeren dan alles opnieuw te maken… Alles is alles! Één leven is maar één leven.
Het is echter NIET zo.
Als God alles opnieuw zou scheppen, zou Hij het doen, zonder dat Hij op onze acties wachtte.
Wanneer wij praten over het leven van iemand te transformeren, gaat het om iets dat van ons afhangt en niet van God alleen.
Omdat God ons de vrije wil gaf, laat Hij ons kiezen wat wij zullen doen. En daar komen de moeilijkheden. De grootste blokkade die er bestaat tussen ons en het realiseren van onze dromen zit in ons eigen hoofd.
Elke twijfel die wij toelaten, gebrek om beslissingen te nemen, moeilijke confrontaties die wij proberen te vermijden, risico’s die wij niet willen lopen, enz., vertragen de manifestatie van de kracht van God in ons leven.
Één van de grootste fouten die de “gelovigen” maken, is om te denken dat wij, door te bidden, grote resultaten zullen behalen.
In de tussentijd, wacht God op onze acties…
Bidt u of handelt u?
Bisschop Rui Silva
Bezoek ook mijn blog op: bpruisilva.nl