Banner_ZelfhulpIk sprak met een vriendin die in haar kindertijd te maken heeft gehad met meerdere afwijzingen, slecht werd behandeld en geestelijk werd mishandeld. Zelfs al heb ik niet hetzelfde meegemaakt, omdat ik alle aandacht, zorg en liefde van mijn familie kreeg, hadden we één ding met elkaar gemeen: we groeiden beiden op, zoekende naar goedkeuring van de mensen om ons heen. We wilden dat de mensen ons zouden opmerken en zouden zien hoe goed, intelligent en capabel we waren.
Onze jeugd was totaal verschillend, maar vanwege gebrek aan evenwicht en begeleiding, werden we gefrustreerde volwassenen die leefden volgens wat anderen over ons dachten.
Het duurde een lange tijd voordat ik begreep waarom de mening van anderen over mij, zoveel invloed op mijn gedrag hadden. Ik bereikte een punt waarop ik zelfs mijn manier van praten, wat ik leuk vond, mijn gewoonten veranderde, alleen maar om anderen te behagen. Ik cijferde mezelf weg en was een ongelukkig persoon zonder een eigen mening.
Toen ik mijn realiteit zag, kon ik werken aan deze fout die in mij was en niet meer afhankelijk wilde zijn van wat anderen over mij dachten. Ik kon mezelf waarderen, echt zijn en me bezig houden met wat God over mij dacht.
Dit was het onderwerp waar wij in de laatste Zelfhulp dienst over spraken. Dit onderwerp heeft veel vrouwen bereikt die zich hierin konden herkennen. Ze hebben door praktische tips geleerd wat ze moeten doen om een leven vol van frustraties te overwinnen.
Zet de datum van onze volgende dienst al in je agenda. Het zal op zaterdag 16 juli om 18u aan de Fruitweg 4 zijn, maar het zal ook te volgen zijn via livestream in alle andere vestigingen van het UKGR Centrum.
Je zult hier alleen maar mee winnen.