ephrem webIk groeide op in een familie waar ik niets tekort kwam. Toen ik ouder werd begon ik me echter eenzaam te voelen en ik wist niet hoe ik deze leegte kon vervullen. Ik ging uit, dronk en blowde, denkend dat dit mijn binnenste kon vervullen. Vanwege een te late aanmelding had ik ook geen school. Ik werkte een paar uurtjes per dag, de rest van de dag was ik buiten aan het hangen en ging ik blowen met mijn vrienden. Ik leefde naar het weekend toe om te kunnen feesten, drinken of om drugs te gebruiken. Op die momenten voelde ik me gelukkig en vervuld, maar het was allemaal schijn. Op het moment dat de drugs en alcohol uitgewerkt waren, bleek die leegte nog steeds aanwezig te zijn.
Ook wilde ik geld verdienen op een verkeerde manier en omdat ik toch dacht dat andere dingen mij niet konden vervullen, dacht ik dat dit misschien hetgeen was wat ontbrak. Maar het pakte heel verkeerd uit. Ik werd opgepakt en moest ongeveer 100 dagen in de gevangenis doorbrengen. Niks werkte voor mij en de leegte die ik had bleef daar.
Door de uitnodiging van een kennis kwam ik naar het UKGR centrum. In eerste instantie kwam ik alleen om te kijken wat voor invloed dit op mij zou hebben. Bij de eerste bijeenkomst hoorde ik hoe ik de problemen op zou kunnen lossen en vanaf dat moment gaf ik het een kans. Ik begon deel te nemen aan gebedskettingen en andere bijeenkomsten in het UKGR Centrum.
Toentertijd had ik een enkelband en kon ik maar een paar uurtjes naar buiten en die uurtjes besteedde ik door naar de kerk te komen. De verandering vond niet meteen plaats, ik moest de juiste stappen zetten om mijn leven te veranderen en in het UKGR Centrum heb ik geleerd dit te doen.
Vandaag de dag heb ik vrede en ben ik gelukkig. Ik heb doelen om naartoe te werken, ik studeer weer en werk. Thuis is er een betere band met mijn familie. Alles loopt weer zoals het hoort te gaan. Ik gebruik geen drugs en alcohol meer om mij goed te voelen. De leegte die ik had heb ik niet meer. Vandaag de dag ben ik een totaal ander persoon!
Ephrem Klerx