tijolo165DE ARME MENSEN ZULLEN ALLEEN STOPPEN OM ARM TE BLIJVEN WANNEER ZE ZICH REALISEREN DAT DENKEN GRATIS IS.
U heeft geen geld nodig om uw hoofd te doen werken. Het maakt niet uit of u ongeschoold bent of niet van een goede opvoeding hebt genoten. Misschien heeft u wel een gelegenheid gehad, maar was u nooit een fan van naar school te gaan. Denken heeft niets te maken met opleiding of opvoeding. Iedereen kan het doen. Echter, alleen een aantal mensen doet het. Hier komt de volgende zin van pas:
U KUNT ALLEEN RIJK WORDEN DOOR NA TE DENKEN.
Precies. Als u dacht dat werken de enige manier was om rijk te worden, dan vergist u zich. Natuurlijk maakt werken er een groot deel vanuit, maar niet alles. Als dat wel zo was, dan zou u rijk zijn, toch? Bovendien, uw vader werkte ook en hij werkte veel, toch? En hebben uw grootouders ook niet veel gewerkt? Waar is dan uw grote nalatenschap? U kunt hard werken, net zoals onze vriend in de bovenstaande afbeelding, die bakstenen sjouwt tot het punt dat hij niets meer ziet, maar ik denk niet dat dit hem rijk zal maken.
Laten we hierover nadenken. Hoe werden de rijke mensen rijk? Heeft u hun levensverhalen geanalyseerd? Misschien heeft u hen biografieën gelezen of een documentaire over hun gezien, of zelfs hun successen gevolgd op het nieuws. Het is echter heel goed mogelijk dat u iets niet hebt opgemerkt dat zij allemaal gemeen hebben: zij investeerden in hun talen. Het is iets dat niet gebruikelijks is in de meeste culturen en, zodoende, worden de meeste mensen arm geboren en leven en sterven op die manier.
U zult alleen maar uw geld kunnen vermenigvuldigen als u weet wat uw talenten zijn en hoe u ze kunt gebruiken. En hoewel dit gratis is, is niet iedereen bereid om dit te doen. Aan de andere hand, is iedereen bereid om te werken (en ze moeten werken, of ze het willen of niet). Helaas leven veel mensen 70, 80, 90 jaren op deze aarde zonder te weten wat hun talenten zijn. Deze mensen leven met “wat het leven hun geeft” zonder te strijden voor hetgeen ze echt willen.
Waarschijnlijk hebben uw grootouders het volgende aan uw ouders doorgegeven, wat zij weer op hun beurt aan u hebben doorgegeven met betrekking tot uw financiën: “Studeer goed en haal goede cijfers, zodat je een goede baan kan behalen wanneer je opgroeit”. Let op deze waarschuwing: als u dit ook aan uw kinderen hebt geleerd, stop daar dan alstublieft mee! U dient ze te leren om een grotere visie te hebben. Uw kinderen dienen onderwezen te worden om leiders te worden, om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen, net zoals u dat zou moeten doen.
U bent getalenteerd. U heeft waarschijnlijk meer dan één talent (wij hebben al meerdere boodschappen hierover geschreven). Maar heeft u ze al ontdekt? Zo ja, hoe heeft u ze dan gebruikt en hoe heeft u in hun geïnvesteerd?
Ontdek uw talent en gebruik het om een leider, entrepreneur en uw eigen baas te worden. De voordelen en stabiliteit die een goede baan u kan bieden zal niet genoeg zijn om u rijk te maken. Dus als dat uw doel is, begin dan als een leider te denken, zodat u er ook één kan worden. Wordt door leiders geïnspireerd en spoedig zullen uw kinderen en de mensen om u heen door u geïnspireerd worden. Leiders inspireren mensen. Als het niet uw doel is om uw eigen zaak te hebben, dan is dat ook goed, ga in uw geloof. Maar wordt dan een leider in uw baan. Wees degene die anderen inspireert!
Kom uit uw comfort zone, gebruik uw vrije tijd om strategieën te bedenken om geld te verdienen en zet ze in praktijk. Als het eerste idee niet werkt, ga dan naar het tweede idee. Als dat idee ook faalt, ga dan naar het derde. U kunt gewoonweg niet opgeven. Een leider is vastgesteld en accepteert geen nee als antwoord!
Met dank aan: bisschop Jadson Santos
NB: als u moeite hebt om de bovenstaande boodschap te begrijpen, ga dan NIET NAAR DE AVOND VAN FINANCIEEL SUCCES die elke maandag om 20u wordt gehouden in Den Haag aan de Fruitweg 4 en in Amsterdam in de Borneostraat 40!