helBisschop,
Mijn naam is André en ik ben me bewust van het belang van de Heilige Geest. Ik kwam naar de kerk zoals de meerderheid van de mensen, met een vernietigd leven. Mijn gezin was vernietigd, ikzelf was depressief, ziek en afhankelijk van andere mensen. Maar door middel van de geloftes en trouwheid in de tiende begon ik mijn problemen op te lossen. Ik werd voorspoedig en startte mijn eigen bedrijf met twee winkels, werd genezen en mijn gezin werd hersteld. Alles door het geloof.
En met het verloop van de tijd werd ik, omdat ik een trouwe lid was, opgericht tot helper. Maar ik erken dat ik het meest belangrijke niet had, de Heilige Geest. Ik verrichtte het Werk van God, maar was nog leeg van binnen. Ik was een harder werker, maar vanwege een misverstand dat ik met een lid van de kerk had, werd ik op een dag door de pastor mij op het matje geroepen, vanaf toen ontwikkelde ik een wrok in mijn binnenste en verliet ik de kerk.
En net zoals elk persoon die Gods aanwezigheid verlaat begon ik een vernietigd leven te leiden, in alle gebieden. Ik ging buiten mijn huwelijk om relaties aan met verschillende vrouwen. Één van die vrouwen had een kwaad in zich die door haar mond sprak, terwijl wij bezig waren met de seksuele daad, en het kwaad begon alles over mijn leven te vertellen en mij ook fysiek te mishandelen. Op die dag wist ik niet wat ik moest doen, omdat ik geen enkel geestelijke autoriteit had om dat kwaad weg te sturen. Toen zag ik de geestelijke armoede in waarin ik mij verkeerde. Ik dacht aan alles wat ik had meegemaakt in de kerk. Ik kende het woord, wist van de Waarheid, had het Werk van God gedaan, had mensen geholpen en nu zat ik daar overgeleverd aan de genade van het kwaad.
Op dat moment dacht ik aan God en toen kwam die vrouw weer bij zichzelf. Ik trok mijn kleren aan en vluchtte van die plaats zo snel als ik kon om naar de kerk te gaan. Onderweg kwamen er verschillende gedachten in mijn verstand op terwijl ik reed, gedachten dat ik een auto-ongeluk zo krijgen en naar de hel zou gaan; gedachten dat God mij niet zou vergeven. Maar het lukte mij toch om de kerk te bereiken, toen ik daar echter aankwam was de kerk aan het sluiten, ze stonden op het punt om de deuren dicht te doen. Maar ik drong zoveel aan dat de helpers de pastor riepen en hij kwam om mij te helpen. Ik toonde hem de krassen die het kwaad op mijn lichaam had achtergelaten, vertelde hem wat er met mij was gebeurd en dat ik een ex-helper was. De pastor bad voor mij en oriënteerde mij wat ik moest doen. Ik begon de diensten weer bij te wonen, maar ik moet toegeven dat ik nog zwak was, ik had nog verlangens om terug te keren naar de wereld en vrouwen op te zoeken. En nogmaals viel ik in de zonde.
Maar toen kwam de Vasten van Daniël en ik besloot om mijzelf met lichaam, ziel en geest erin te werpen. Ik nam afstand van alles wat mij van God deed verwijderen en mijn aandacht van Hem wegtrok.
Ik herinner me dat ik een winkel had die failliet was gegaan en zodoende gesloten en leeg was. Elke dag, wanneer u het gebed opzei tijdens uw radioprogramma, ging ik daar naartoe, omdat het de enige plaats was waar ik alleen kon zijn met God. Daar bad ik, terwijl u op de radio bad, en daar had ik mijn ontmoeting met God en sindsdien is niets meer hetzelfde gebleven in mijn leven. Toentertijd ging ik fysiek gesproken door de ergste situatie van mijn leven heen, omdat ik alles had verloren. Ik ontving dreigingen van schuldeisers, er was beslag gelegd op mijn bezittingen, mijn zoon was drugsverslaafd, mijn dochter was problematisch, mijn huwelijk was vernietigd. Maar op dat moment ontving ik een vrede in mijn binnenste die ik nog nooit had ervaren. Van buiten af ging ik door een hel heen, maar in mijn binnenste had ik de hemel in mij.
In tegenstelling tot wat ik de eerste keer deed, prioriteerde ik dit keer het geestelijke en als gevolg daarvan werd ik uit God geboren.
Vandaag de dag ben ik een helper, ik heb mijn schulden afbetaald en heb een gezegend gezin. Ik heb nog niet alles heroverd wat ik heb verloren, maar ik heb het meest belangrijke, de aanwezigheid van mijn God.
Bedankt bisschop, dat u een instrument van God bent door wie de begeleiding van de Vasten van Daniël werd gebracht, want ik geloof dat ik zonder dit voorstel dood was geweest. En nog erger, met mijn ziel in de hel!
André Ramos