mwestherwaldoMijn man en ik wilden heel graag kinderen hebben, maar het lukte ons telkens niet. Na verschillende behandelingen en pogingen kreeg ik te horen dat ik onvruchtbaar was en geen kinderen zou kunnen krijgen. Mijn grootste droom was om moeder te worden en dat nieuws kwam binnen als een bom die mijn leven vernietigde. Om om te gaan met de pijn begon ik veel alcohol te drinken. Ik wilde versuft zijn. Daarnaast ging mijn relatie ten onder aan ruzies vanwege ons onvervulde kinderwens. Ik begon om te gaan met verkeerde mensen, kreeg nachtmerries en had last van slapeloze nachten.
Alsof het niet genoeg was dat ik onvruchtbaar was en mijn relatie stukliep, raakte ik vervolgens ook mijn huis en auto’s kwijt. Zonder kind, man en bezittingen, begon ik last te krijgen van depressie en zelfmoordgedachten. Het leven had simpelweg geen nut meer voor mij. Ik heb drie keer geprobeerd een eind aan mijn leven te maken. Op een gegeven moment wilde ik voor de trein springen, maar gek genoeg kwam er toen heel lang geen trein aan.
Toen ik op een dag een treinstation uitliep kreeg ik een krant aangeboden. Ik las de levensverhalen van de mensen en dacht bij mijzelf “Dit kan toch niet waar zijn? Dit klinkt te mooi om waar te zijn”. Maar nadat een paar weken voorbijgingen stopte ik even met alle bezigheden die ik had en begon mijzelf en mijn leven te analyseren en zag ik in dat ik alles al kwijt was en ik toch geen kracht meer had om door te gaan. Ik besloot toen om naar het UKGR Centrum te komen om zelf te zien of die verhalen nou waar waren of niet.
Ik kwam op een vrijdag en sprak met de pastor over mijn problemen. Hij adviseerde mij om te beginnen de gebedskettingen te volgen. Ik begon verschillende gebedskettingen bij te wonen, maandag voor mijn financiële leven, dinsdag voor genezing, vrijdag voor bevrijding en zondag voor de innerlijke versterking.
Na een paar weken zag ik al een groot verschil in mezelf. Ik kon weer goed slapen en had geen nachtmerries meer. Ik kreeg rust en vrede, beetje bij beetje begon mijn leven weer opgebouwd te worden.
Vandaag de dag ben ik een zeer gelukkige vrouw. Alles wat ik verloor heb ik nu herwonnen, en zelfs beter dan voorheen. Ik heb geen verslavingen meer, noch heb ik zelfmoordgedachten, ik heb een prachtbaan, mijn eigen woning, ben gelukkig hertrouwd en ben zelfs in staat om mijn grootste droom vervuld te zien worden. Ik werd de moeder van een prachtige zoon, iets waarvan de artsen zeiden dat het onmogelijk was voor mij!
Ik weet nog dat ik heel sceptisch was toen ik al die levensverhalen in die krant las, maar vandaag de dag ben ik zelf iemand wiens levensverhaal op kranten en folders komt om anderen hoop te geven en een uitweg te bieden. Wees niet negatief, maar neem de kans, zoals ik deed en u zult ook de veranderingen in uw leven zien, zoals ik die ook zag.
Esther Shija